divendres, 31 de maig del 2013

FORA DE JOC III. El cicle continúa per la banda francesa

Amb la projecció intimista i ardent de la pel·li de Jacques Tati,
LES VACANCES DE MONSIEUR HULOT  ara retornem al fil conductor que tensa aquest aplec episòdic conegut per FORA DE JOC III. Volem entrar en calor. La primavera humida i insòlita es bifurca davant d'aquest acte colofònic que tempta la fase final del cicle. 

Retornem a la Cooperativa de Consum Responsable Gafarrons. La cooperativa és quasi la casa dels Smithee's. Un espai crític i constructiu de cultura, consum, produccio i intercanvi, pionera de l'autogestió premianenca del segle XXI i implicada en les mil interseccions del moviment real de la dimensió desconeguda. 

La dimensió desconeguda està ubicada entre El Masnou i Vilassar de Mar. Enguany el cicle ha estat i seguirà escampant petjades per altres indrets: Mataró (Dòria Llibres), Can Sanpere, el bar Marina, Gafarrons...i acabarem sota les estrelles de les hortes maresmenques. No ens abandoneu. Nosaltres no ho farem pas.

Ho celebrarem a la francesa, amb pipa i bon Ricard.

dijous, 2 de maig del 2013

Quan la condició smithiana esdevé un factor de creació

Ressenyem el muntatge realitzat per un seguidor barceloní dels Smithee's (Jorge Elpez). L'amable seguidor ens ofereix un collage marcadament inspirat per les avantguardes del segle XX. La fotografia de Ray Martino ens mostra un Marc Casanovas volcànic i totalment sotmès als espectres de la llum roja. Les explosions de la xerrada desfermen una constel·lació pròpia de Walter Benjamin amb les arestes desplegades en totes direccions. Quan la condició smithiana esdevé un factor de creació, neix i s'amplia la gran intersecció de les arts i del pensament. Les afinitats brollen des la fotografia al protagonista retratat i des d'aquest s'escampen en el kaos infinit de les avantguardes còsmiques i terrenals. Ecos d'una sessió ardent de militància outsider.